EVOLUSJON INNEN SAMLESTIFTING VELLYKKET VERDENSPREMIERE FOR STITCHLINER MARK III.

I november ønsket Horizon trykkebedrifter velkommen til første FINISHING FIRST-hendelse i Quickborn. Høydepunktet for arrangementet var verdenspremieren av StitchLiner Mark III, det nye høyytelsessystemet for produksjon av ryggstiftede brosjyrer. Med en automasjonsgrad som hittil ikke var oppnådd på markedet, overbeviste Horizon-løsningen med det nye A4-Landscape-formatet og høyeste maskinkonstruksjonskvalitet det tilstedeværende fagpublikumet – og samtidig også de første kjøperne.

Med nye StitchLiner Mark III markerer Horizon den teknologiske toppen ved industriell produksjon av ryggstiftede brosjyrer. Det tredje evolusjonsnivået til den suksessrike StitchLiner-serien gjør det mulig med helautomatisk omsetning av alle innstillinger for ethvert brosjyreomfang, slik at utrustningstidene mellom jobber kan reduseres med inntil 30 prosent i forbindelse med det intuitive TOUCH&WORK-betjeningskonseptet. I tillegg til ekstra funksjonaliteter som produksjon av brosjyrer i Landscape-format (A4 på tvers) tilbyr StitchLiner Mark III kompromissløs stabilitet i flerskiftsdrift og høyeste produktkvalitet.

"StitchLiner Mark III er resultatet av en grunnleggende videreutvikling med fokus på automasjon, enkel betjening og stabilitet i kontinuerlig drift", sier Rainer Börgerding, administrerende direktør for Horizon GmbH. "I mange intensive samtaler har de besøkende ved FINISHING FIRST bekreftet for oss at vi med denne innretningen følger riktig strategi og adresserer et ekte markedsbehov."

Horizon setter målestokken for automasjon og presisjon.

StitchLiner Mark III gjør det mulig med en fullstendig automatisk innstilling når det gjelder format og brosjyrestyrke ved rilling, falsing, stifting og kutting, slik at utrustningstidene enda en gang blir betydelig redusert og optimale bearbeidingsresultater oppnås. En stor fordel i praksis, ifølge den felles meningen til trykkebedriftene, er muligheten til å kunne finjustere alle parametere i systemet under løpende produksjon. Høyeste presisjon innen papirtransport garanterer utover dette problemfri bearbeiding også ved krevende papirer og formater inntil A4-Landscape.

Ytterligere fordeler med StitchLiner Mark III:

  • Servostyrte motorer bringer kjededrevet til opptil 6.000 takter/t,  Landscape opptil 5.300 takter.
  • Falser opptil 2 mm arkmateriale i en gjennomgang med høyeste nøyaktighet.
  • Ny rilling og plogfals sørger for fremragende layflat-forhold for brosjyrene.
  • Perfekt stifteresultat gjennom automatisk tilpasning av klemmelengden og stangsymmetrien til brosjyretykkelsen.
  • Tresidekutter for industrielle krav garanterer førsteklasses skjærekvalitet og lang levetid på kniven.
  • Maksimal brosjyretykkelse i endesnitt 10 mm.
  • Kvalitetskontroller mellom produksjonstrinnene og alternativ tykkelsesmåling etter tilskjæring sørger for høyeste produksjonssikkerhet.

Første StitchLiner Mark III går til Oberfranken.

Den første verdens solgte StitchLiner Mark III går til Oberfranken, til trykkeriet Nötzold i Neustadt ved Coburg. I mer enn 50 år har tradisjonsforetaket tilbudt sine kunder håndverkskvalitet i kombinasjon med den mest moderne teknologien. "Det var vårt mål å bli hurtigere og mer effektiv ved produksjonen av ryggstiftede brosjyrer," sier Peter Hantschel, innehaver av trykkeriet Nötzold. "Vårt avgjørende argument for Horizon StitchLiner Mark III er fra vårt synspunkt i tillegg til det nye Landscape-formatet fremfor alt den ledende automasjonsgraden og den solide maskinkonstruksjonskvaliteten.

November 2016