VAC-L600H: Ark samling med format.

Mark III er det tredje utviklingstrinnet av StitchLiner-produktserien fra Horizon og har siden 2016 vært på markedet. Siden den gang har den variable samlestifteren for industriell produksjon satt standarder når det gjelder presisjon og automatisering innen brosjyreproduksjonen. Nå har den japanske spesialisten for etterbehandling også tatt for seg arksamler tårnet som brukes til å tilføre ark til samlestifteren og gitt dem en generell oppgradering. Med individuell blåseluft i hver stasjon trekker den nye VAC-L600H også inn vanskelige papirer og formater feilfritt.

I 1989, for nøyaktig 30 år siden, lanserte Horizon den første vertikale arksamlermaskinen. Med de endrede kravene til bokbinderier og trykkerier har VAC-serien siden den gang blitt kontinuerlig utviklet og diversifisert for forskjellige bruksområder. Punktlig til det 30. produktjubileum presenterer Horizon nå den nyeste modellen VAC-L600H, der både produktivitet og ergonomi er blitt betydelig forbedret igjen, noe som både våre kunder og operatører kan glede seg over.

Modulært oppgraderbar.

VAC-L600H har seks matestasjoner som hver tar arklengder opptil 610 mm. Dermed er arksamlertårnet den perfekte suppleringen for StitchLiner Mark III, for å produsere brosjyrer i tverformat A4. Systemet kan bygges ut med moduler opp til seks tårn med seks stasjoner hver. Dermed er det mulig med brosjyrer med et sidetall på opptil 144 sider. For at du også skal kunne legge inn brede ark sikkert og komfortabelt, har vi optimert geometrien til stasjonene. I tillegg profitterer operatøren av et betydelig redusert støynivå. Positivt for utviklingen er også et redusert energiforbruk, som er 1,6 kWh per tårn 30 % lavere enn forgjengermodellene.

Optimalisert luftforsyning.

Den største fordelen med den nye modellen er muligheten til å styre luften i stasjonene individuell og optimalisert med to vifter separat for hver stasjon. En pålitelige sugetrommelmater sørger for sikkert papirinntrekk. Overlapping, hastighet, suge- og blåseluft kan innstilles individuelt og tillater på denne måten behandling av vanskelige papirer og formater.

Høy ytelse for den industrielle produksjonen.

I sorteringsmodus kan VAC-L600H samle opp til 9 900 sett pr. time. I kombinasjon med f.eks. StitchLiner Mark III er det per time mulig og produsere opptill 6 000 brosjyrer A4 stående eller 5 300 brosjyrer A4 tverformat pr. time. Det integrerte dobbeltsyklus funksjonen tillater nonstop-drift. Hvis det kun er nødvendig å benytte halvparten av stasjonene for en jobb, kan den andre halvparten benyttes til f.eks arksamling. Før den første stasjonen går tom, veksler Touch&Work-styringen automatisk til den andre ladningen. VAC-L600H kan valgfritt mate til venstre eller høyre. Slik kan du på høyre side koble til et ristebord PJ-77R og på venstre side et brosjyreprodukslinje, for å samtidig kunne bearbeide to forskjellige jobber i en og samme maskin.

Med den integrerte digitalfunksjonen som VAC-L600H nå er utstyrt med som standard omgjøres tårnet enklet til en digital-mater. Dermed kan du også mate ark fra alle seks stasjoner som er trykket i sekvens/rekkefølge og bearbeide dem til ferdig brosjyrer. Dermed er arksamler tårnet utstyrt ideelt for hybride produksjoner av offset- og digitaltrykk.

Oktober 2019