Hunkeler Innovationdays 2017: Horizon overbeviser fagpublikumet gjennom innovasjon.

Rundt 6 000 besøkende fra mer enn 50 nasjoner kom i februar til Luzern til Hunkeler Innovationdays. Med to Smart Binding systemer for variabel bokproduksjon og den nye StitchLiner Mark III presenterte Horizon innovative teknologier for sammenlenket automatisert digital trykkproduksjon. Fasit: Veldig positiv respons fra fagpublikumet og mange engasjerte diskusjoner har gjort Hunkeler Innovationdays til en full suksess for Horizon.

På Hunkeler Innovationdays (20. til 23. februar, Luzern) presenterer markedslederen innen Finishing Horizon to digitale bokproduksjonslinjer, hvor potensialet for integrert arbeidsflyt ble demonstrert på direkten. I tillegg hadde besøkende mulighet til oppleve StitchLiner Mark III i drift: Det nye flaggskipet for produksjon av ryggstiftede brosjyrer begeistret fagpublikumet med en hittil uoppnådd automasjonsgrad og enda kortere utrustningstider.

"Vi gratulerer vår mangeårige samarbeidspartner Hunkeler for et storartet og dynamisk arrangement. Hunkeler Innovationdays har utviklet seg til en viktig møteplass for den internasjonale digitale trykkeribransjen", sier Rainer Börgerding, direktør Horizon GmbH. "Med fokus på automatisering og integrasjon av trykkbearbeiding har Horizon truffet den aktuelle interessen til fagpublikumet, noe som har ført til mange intensive samtaler. Vi gleder oss til å fortsette denne dialogen med dere ved Hunkeler Innovationdays 2019."

Kontinuerlig og automatiserte arbeidsflyter er i dag forutsetningen for rentabel produksjon fra det 1. opplaget frem til industriell produksjon. Ved Hunkeler Innovationdays har Horizon derfor presentert Smart Binding systemer, som muliggjør effektiv og høyverdig produksjon av variable bøker i korte og store opplag – og dermed åpner døren for on-demand og just-in-time tilbud, i henhold til det økende behovet til markedet.

Høydepunkt: Inline bokproduksjon med Hunkeler.

Blant høydepunktene ved Hunkeler Innovationdays er et Smart Binding system som er konsipert av Horizon og Hunkeler, det setter ny standarder for kostnadseffektiv, fullt automatisert produksjon av enkeltbøker og små opplag. Takket være den automatiske justeringen av alle produksjonsparametere er det mulig å produsere rundt 800 variable bøker i høy kvalitet per time.

Etter avrulling, plog-falsing, skjæring og stabling i Hunkeler boklinjen øverføres forhåndslimte bokblokker inline av den helautomatiske Horizon Bookblock materen og videreledes til 4-tangs limbinder BQ-480. Horizon har opparbeidet BQ-480 fra grunn av og utstyrt den med sterkere skrittmotorer, slik at fres, sideliming, påpressing og rilling innstilles mye raskere. Sammenlignet med tidligere systemer, tilbyr BQ-480 nesten dobbel ytelse ved produksjon av variable bøker. Etter limbinding kuttes hvert eksemplar av treknivsautomaten HT-1000V på ønsket format.

Smart Binding for den industrielle produksjonen.

I tillegg til samarbeidet med Hunkeler presenteres Horizon et ytterligere Smart Binding system med 9-tangs limbinder for industriell produksjon. I denne høyytelsesløsningen blir avrulling, deling av ark, falsing, bokblokkdannelse, limbinding og skjæring integrert i en helautomatisk og kontinuerlig produksjonsprosess.

Hver bok kan produseres med individuelt omfang og format, siden alle binde- og skjæreprosesser er fullstendig variable. Et jobb sporingssystem med lesing av strekkode eller merke sikrer full kontroll av de variable produksjonstrinnene. Dette muliggjør en effektiv og økonomisk on-demand produksjon med gjennomgående høy kvalitet og hastighet.

StitchLiner Mark III overbeviser fagbesøkende.

Besøkende fra hele verden benyttet i tillegg anledningen til å oppleve den helt nye StitchLiner Mark III live. Horizon sin samarbeidspartner Xerox demonstrerte på sin stand produksjonen av ryggstiftede brosjyrer inkludert landskapsformater i forbindelse med høy-ytelses materen HOF-400 for sekvensielt trykte digitale ark. StitchLiner Mark III gjør det mulig med en fullstendig automatisk innstilling når det gjelder format og brosjyretykkelse ved rilling, falsing, stifting og kutting. Vi begynner å levere løsningen i mai 2017.

"StitchLiner Mark III har i Luzern vist seg å være en reell publikumsmagnet, slik den gjorde på vår egen FINISHING FIRST-hendelse. Responsen var enstemmig: Automasjonsgraden til StitchLiner Mark III er enestående på markedet", sier Rainer Börgerding. "Med enda kortere utrustningstider og den høyeste kvaliteten i kontinuerlig drift har StitchLiner Mark III overbevist fagpublikumet, som også direkte gjenspeiles i en svært vellykket lansering."

Mars 2017