Automatisert falsing akselererer kompleks outsert-produksjon.

Pakningsvedlegg for medikamenter gjelder falseteknisk som de mest avanserte produktene i sammenheng med etterbehandling. Men de tilknyttede omstillingstidene belaster imidlertid kostnadseffektiviteten til hele utskriftsprosessen. Med Horizon falsemaskiner av type AFV-566F får August Faller gruppen på standplassen Binzen (Tyskland) klare konkurransefordeler.

Kontraindikasjoner, interaksjoner, dosering og mye mer: Mengden av informasjon på pakningsvedleggene av medisiner har vokst jevnt de siste tiårene. Derved må de farmasøytiske selskapene oppfylle de strenge kravene til legemiddelloven og prinsippet om "leselig tekst" begrenser vesentlig mulighetene for et plassbesparende layout med allerede lave flatevekter. I stedet for å motvirke høyere papirvolum med større ytre emballasjer, foretrekker produsentene av kostnadsårsaker å velge optimal etterbehandling i trykkeriet. Ytterligere eller endrede falsebrudd har imidlertid gjennom lengre omstillingstider effekt på den samlede kostnadseffektiviteten av lønnsomheten av vedleggproduksjonen.

Kompleks falsing, lange omstillingstider.

Med produksjonskapasiteter på flere milliarder stykk per år teller August Faller GmbH & Co. KG til de ledende leverandørene av trykte produkter for legemiddelindustrien i Europa. Nesten 1 200 ansatte produserer «tilbehør» som er nødvendig for medikamenter på fire steder i Tyskland, samt i Polen og Danmark, fra den ytre emballasjen til pakningsvedlegg og etiketter. Produksjonen av pakningsvedlegg overtas i hovedsak av Faller-bedriften i Baden-Württemberg Binzen. Med sin eksisterende maskinpark klarte August Faller gruppen å behandle omtrent 1,6 milliarder pakningsvedlegg av ulike typer og størrelser hvert år. Derved ligger fokuset på såkalte Outserts: Innholdsrike og tilsvarende storformede pakningsvedlegg som er ekstremt kompakt foldet og forseglet med selvklebende forsegling.

Etter at August Faller gruppen allerede hadde lært fordelene med automatisert foldeteknologi ved bruk av Horizon foldemaskiner av serien AF-406F, ble det i fjor gjennomført en omfattende fornyelse av Binzen-maskinparken. Horizon leverte totalt tre falsemaskiner av type AFV-566F inkludert falseverket TV-566F. To av anleggene drives inline med dispensere og tverrkuttere fra Hunkeler og er tilsvarende utstyrt med digitale grensesnitt DIFV-56. Hovedsakelig beregnet for Outsert-produksjon, har falsemaskinene i tillegg Leibinger-kamerasystemer for strekkodelesning og 8-kanals-Waterscoring-enheter fra HHS. Anleggene kompletteres med arkpresser PR-40S og ED-40S for utlevering av stående ark i minste formater, noe som øker effektiviteten ytterligere. Ved behov kan flere forseglings-etiketteringsmaskiner kobles til.

Halve arbeidet ved gjentatte jobber.

Beslutningen om å bruke Horizon-systemene ble tatt etter omfattende tester i Horizon showroom i Quickborn. Resultatene var entydige: Mens det første oppsettet av de svært komplekse falseoppdragene tok mange timer, kan utrustningstiden mer enn halveres takket være Horizon's TOUCH&WORK-teknologi og automatisering via Score-navigator ved gjentatte jobber.

Den automatiske posisjoneringen av rilleverktøyene, som er nøyaktig på en tiendedels millimeter, basert på lagrede jobbdata, fremskynder ikke bare etterbehandlingen, men fører også til en betydelig økning i tilgjengelig kapasitet, avhengig av type jobb. Som et resultat bidrar automatiseringen av falseprosessene med Horizon-systemer til å sikre den ledende markedsposisjonen til August Faller gruppen og utvide den på lang sikt.

Mai 2019